Gele eendjes op de Blauwe Pannen

25 September 2021 Een stralend mooie dag. Twee shovels heffen hun met 5000 badeendjes gevulde grijpers en strekken hun armen over de brugleuning. Achter het stuur van één der shovels zit met een brede lach Iris Meerts, de burgemeester van Wijk bij Duurstede. De spanning stijgt en het aftellen begint. 10…9….8…. Beneden zit een deel van de Blauwe Pannen-bewoners, met koffie en een toepasselijk erbij kleurend tokkelroompje met slagroom. 3….2….1! Daar kiepert Iris haar grijper en onder luid gejuich storten twee gele watervallen in de Kromme Rijn.

Onder luid gejuich van de toeschouwers kieperen de shovels hun lading in de Kromme Rijn
Ze vallen! Hét fotomoment!
Daar nemen we maar een tokkelroompje op…toch?
(foto uit 2017)
Want dat kleurt er zo goed bij!

Het is zó voorbij. Maar wat is het een leuk gezicht als ze langsdrijven.

“Ik ga voor de Waterscouts. Jij ook?” vraagt Vivien. Maar ik heb w.s.v. Rijn en Lek aangevinkt. Wat gaat dat makkelijk zo: je kan de lootjes op het internet kopen. En zelf bepalen voor welk Wijkse doel je het doet.

De waterscouts peddelen achter de “gele golf” aan, om de vastgelopen eendjes op te pikken.

En raad eens wat: Ik ontving net een mailtje: Twee van “mijn” eendjes hadden prijs! Een verrassingspakket van Yves, uit de Peperstraat. En…een voetbal! Mijn dag kan niet meer stuk.

Onderweg kregen we een appje van een buurvrouw. Wat leuk! De Blauwe Pannen in ’t Groentje met de gele eendjes en advocaatjes. Dat gaan we vaker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *