Spelen met dolfijnen

2007 Egypte. We hebben gehoord dat op het rif Shabb Umm Usk regelmatig dolfijnen zwemmen. Na vier uur zijn de toeristen-duikboten weg en hebben we het rif voor onszelf. We pakken de nu lege boei, kleden ons om, en gaan het water in…

De dolfijnen laten niet lang op zich wachten

YESS! Twee dolfijnen komen naar ons toe. Ze draaien om ons heen, lijken ons uit te dagen…kijken nieuwsgierig naar onze gezichten met de bellenbanen…

Ze komen nieuwsgierig naar ons toe.
Ik vang zijn blik, terwijl hij langzaam met me mee zwemt
Hij lijkt Frank uit te dagen..imiteert zelfs onze verticale stand in het water

Als ik een vis nadoe en met mijn voeten tegen elkaar probeer te zwemmen, komt een dolfijn nieuwsgierig naast me. Hij is tien keer sneller dan ik, schiet voorbij, maar wacht in het water tot ik weer naast hem ben! Zijn kop in een glimlach naar me toe gedraaid, lijkt hij geamuseerd naar mijn gespartel te kijken…

Hij wacht geduldig op me en kijkt geamuseerd naar mijn onhandige gespartel…
Geduldig wacht hij telkens tot ik weer naast hem ben
Ze zwemmen duizelingwekkend snel tussen ons door en om ons heen
Frank gaat nog even verder kijken voor de flessen leegraken..
De dolfijnen komen nog even bij me langs…

…en volgen dan Frank, wat ik dan ook maar doe.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.